Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe


Vizyon: Eğitim sistemi içindeki özel gereksinimleri olan bireylerin tüm gelişim alanlarında ilerlemeleri için aktif ve interaktif eğitim almalarını sağlamaktır.

Misyon: Özel eğitim gerektiren bireylerin eğitsel ve sosyal gelişimlerini destekleyerek, geliştirilen programlarla, en az sınırlandırılmış ortamlarda, özel öğretim yöntem ve araç gereçleri kullanarak, üst öğrenime, iş/meslek alanlarına hazırlanmalarını, topluma uyumlarını, bağımsız yaşam becerileri kazanmalarını, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarının ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını ve üretken olmalarını sağlamaktır.

Başarılar: Okulumuz 3. Sınıf Orta-Ağır öğrencisi Veli ORTAK, 13 yaşında doğuştan SP hastası ve engel oranı %100. Yaklaşık 3 yıl önce İzmir Büyük Şehir Belediyesinin bir programı ile Boccia ile tanıştı. Bu oyun sayesinde renklerine renk katan Veli kurslara devam etti; sosyalleşmenin, insanlarla iletişim kurmanın olumlu etkisiyle hayatın engelleri karşısında güçlendi. Veli son olarak Engelsiz İzmir Uluslararası Boccia Yarışmasında birincilik ödülü aldı. Başarı kelimesiyle daha çok haşır neşir olan Veli´nin özgüveni ve kendine saygısı arttı. Hayata umutla bakabilen bir birey olama şansını ona veren bu oyunla daha önce bilmediği kazanma, rekabet, başarı gibi duygularla tanışan Veli şu anda okulunda her şeyi yapabilirim hissiyle derslerine daha iyi adapte oluyor. Yaşadığı duygusal coşku onun için, hayatın diğer alanlarındaki çalışmalarında da itici güç oluyor. O mutlu, umutlu ve her başarı fırsatı için yarışmaya hazır.

Saatler: 09:40 - 14:50
Isınma: KALORİFER
Bağlantı: Yok
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 02328235056

Belgegeçer - (232) 823 4995

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://ilipinarozelegitim.meb.k12.tr

Adres - Ilıpınar Mahallesi Küme Evler Sok. No.75 Eski Foça/İZMİR

Öğretmen :3
Öğrenci :7
Derslik :3
Spor Salonu :1
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :TAM GÜN

Yerleşim Yeri - Ilıpınar Mahallesi Küme Evler Sok. No.75 Eski Foça/İZMİR

Adres - Ilıpınar Mahallesi Küme Evler Sok. No.75 Eski Foça/İZMİR

Ulaşım İZBAN, ESHOT, FOÇA KOOP, FOÇA BİRLİK

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Eski Foça Ilıpınar Köyünde yer almaktadır.İzmir iline 50 km uzaklıkta, Foça merkeze 16 km uzaklıktadır.